Op ZATERDAG 1 JULI zal er gewerkt worden in verschillende praktische workshops rond het thema «Krachten Ontvangen!».

Iedereen zal aan twee workshops kunnen deelnemen.

Fidesco: durven en doen?

Johannes en Miriam zijn in Nederland verantwoordelijk voor FIDESCO (de ontwikkelingsorganisatie van de gemeenschap Emmanuel). Durf jij het aan om te komen luisteren naar hun verhaal? Wie weet wil je ook vertrekken?  

Catechese, de vreugde van het geloof!

Peter Verbeiren, godsdienstleerkracht en auteur van “Meneer, hoe komt het dat u altijd zo gelukkig bent?” daagt ons uit om het Kerygma te delen met tieners en jongeren. Een uitdaging voor catechisten en godsdienstleerkrachten, maar iedereen is welkom!

Opvoeden: geschenk of opgave?

Mireille en Dries De Cock, verantwoordelijk voor ‘Made for Love’ delen hun ervaring over het opvoeden van kinderen.

Kintsugi: de kracht van verbinding

Kristien Nouwen is creatief therapeut. Op een creatieve manier, je leven door God laten herscheppen tot een uniek kunstwerk !

Werk/privé: de kracht van het evenwicht

Harald Seidel, CEO van DAF Trucks. Een drukke baan, een familie en een geloofsleven, past dat alelmaal in één leven en hoe pak je dat aan? Harald deelt met ons waar hij de kracht haalt om dit vol te houden.

“CinéCafé”: de kracht van film

Naast geloofsverkondiging voor jongeren heeft Peter nog een andere passie, namelijk film. Aan de hand van een filmfragment nodigt hij ons uit om in gesprek te treden met elkaar.

De Heilige Geest voor ons vandaag?!

Vincent en Ine Kemme, stonden mee aan de wieg van de Gemeenschap Emmanuel in Nederland. Wie is de Heilige Geest en hoe kan Hij mijn leven een nieuw elan geven? Durf jij de uitdaging aan te gaan om je door Hem te laten verrassen?